468×60
468×60

Про резонансні злочини та роботу міліції у 2015 році прозвітував Олександр Богомол

Про майбутню люстрацію в органах внутрішніх справ Тернопільської області, про мобілізацію та найбільш резонансні злочини цього року розповів під час зустрічі з журналістами тимчасово виконуючий обов’язки начальника обласного управління міліції Олександр Богомол.

За його словами, ще 23 лютого він підписав наказ про проведення перевірки особового складу, а саме правоохоронців, які займають керівні посади, відповідно до закону “Про очищення влади”.
Під перевірку попадають перший заступник начальника обласної міліції, його заступники, керівники міськрайвідділів області, начальники структурних підрозділів та галузевих служб УМВС.

Підняв питання Олександр Богомол і про проведення мобілізації на території Тернопільщини. Він заявив, що правоохоронці повісток не вручають, а лише допомагають органам місцевого самоврядування та військкоматам розшукувати тих, хто є в списку громадян, що ухиляються від мобілізації. На сьогодні таких осіб понад 25 тисяч. За останній місяць міліціонери встановили місце перебування шести тисяч тих, хто переховувався від мобілізації, тисяча з них уже отримали повістки. Відкрито 39 кримінальних проваджень за статтею 336 – ухилення від призову за мобілізацією, та три за статтею 114-1 – перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань.

Прозвітував керівник міліції і про серію крадіжок на території Тернопільського району, які здійснив заїжджий злодій. Відповів на запитання щодо затримання групи осіб, які видурювали кошти у мешканців краю телефоном, а також про вбивства, що трапилися наприкінці лютого цього року.

Ще раз застеріг Олександр Богомол тернополян не залишати відкритими вхідні двері, бути обачними під час виявлення небезпечних знахідок, які нагадують вибухо-небезпечні речовини. Не оминув правоохоронець і питання волонтерства, оскільки досить часто шахраї одягаються благодійниками і збирають гроші на власні потреби.

Прокоментував Олександр Богомол і заяви в соцмережах автомайданівців. Він пояснив і показав, як маркуються міліцейські шоломи. Запевнив і про те, що розпочалася службова перевірка по інформації, яка стосувалася керівника обласного ДАІ.

Схожі статті