468×60
468×60

Тернопільські рятувальники взяли участь у практичних навчаннях з питань стабілізації пошкоджених будівельних конструкцій

1Відповідно до листа Об’єднання добровільних пожежних дружин Польської республіки у місті Катовіце, для участі в практичних навчаннях з питань стабілізації пошкоджених будівельних конструкцій, що проводилися Навчальним відділом спеціальних пошуково-рятувальних груп школи аспірантів Державної пожежної охорони в місті Краків у період з 17 по 21 листопада 2014 року, запросили фахівців Управління ДСНС України у Тернопільській області.

Навчання з питань стабілізації пошкоджених будівельних конструкцій проводились на базі пожежної команди міста Ястшембе Здруй Шльонського Воєводства Польської республіки.

Протягом 17 – 20 листопада разом з польською рятувальною командою на чолі з інструкторами було практично відпрацьовано порядок побудови підпор, що призначені для стабілізації будівельних конструкцій у зонах роботи рятувальних команд при обвалах будинків, копалень та інших об’єктів, де є така необхідність. 21 листопада по приїзду комісії з школи аспірантів Державної пожежної охорони в м. Краків проведено іспит, на якому здійснювалася перевірка збудованих раніше опорних конструкцій та під їхнім керівництвом проведено навчання по влаштуванні підпор для стабілізації стін ґрунтового рову у разі проведення аварійно-рятувальних робіт на таких ділянках.

Окрім запланованого, польські колеги з радістю показали гостям побут та життя пожежної частини, ознайомили із технікою, що перебуває на озброєнні у польських вогнеборців. Велике захоплення викликав і показовий виступ собак-рятувальників, які спеціалізуються на пошуку потерпілих на завалах.

По закінченню навчань, тернопільським рятувальникам було видано письмове «Засвідчення» про участь у таких навчаннях, завірене печаткою Коменданта школи аспірантів Державної пожежної охорони в місті Краків.

Учасники навчань успішно виконали покладені на них завдання. Рятувальниками Польщі було надано методичну допомогу для проведення в подальшому таких навчань на територій України.

 

Схожі статті