468×60
468×60

Поліцейські Тернопільщини взяли участь у брифінгу щодо протидії насильству

Цьогоріч до співробітників поліції області надійшло понад 7 тисяч звернень, пов’язаних з домашнім насильством. Про це на брифінгу, організованому в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», повідомив заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Василь Дідух.
Участь у заході також взяли директор департаменту соцзахисту Тернопільської ОВА Оксана Смолій, керівник служби у справах дітей Тернопільської ОВА Ростислав Дрозд, представник ГО “Відродження нації” Оксана Шлюсар.
На обліках в територіальних підрозділах поліції області перебуває 3103 особи, які вчинили домашнє насильство, з яких 460 – це жінки. Поліцейські області склали більше 4 тисяч адмінпротоколів, з них більше тисячі – за повторне вчинення домашнього насильства. Як притягують кривдників до відповідальності, розповів на брифінгу Василь Дідух.
«Основне завдання поліцейських, які виїжджають на виклики про домашнє насильство, – припинити насильницькі дії, якісно зібрати матеріали щодо вчинення адмінправопорушення та направити їх до суду для прийняття законного рішення. Один із дієвих заходів профілактики домашнього насильства є винесення працівниками поліції термінових заборонних приписів», – зазначив полковник поліції.
Цьогоріч поліцейські винесли 2692 термінових заборонних приписів щодо кривдників, які передбачають різні обмеження для правопорушників: зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи, заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи та заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.
Насильство – це проблема, яку не варто замовчувати, адже наслідки можуть бути страшні. На брифінгу також йшлося про випадки насильства щодо дітей, булінг, захист та надання допомоги неповнолітнім.

Схожі статті