468×60
468×60

З початку року тернопільські поліцейські винесли понад 1 900 термінових заборонних приписів за фактами домашнього насильства

Упродовж січня-серпня співробітники територіальних підрозділів поліції області здійснили понад 7 600 виїздів на повідомлення про вчинення домашнього насильства.

Як розповідає старший інспектор відділу дільничних офіцерів  управління превентивної діяльності ГУНП в області Дмитро Адамович, за результатами проведених перевірок правоохоронці склали 3 726 адмінпротоколів на сімейних дебоширів та розпочали 198 кримінальних проваджень.

Найбільше зверталися за допомогою жінки. Від них надійшло понад 2 300 повідомлень. Потерпали від насильства в родинах і діти. Таких фактів задокументовано 65.

На профілактичному обліку поліції Тернопільщини за вчинення домашнього насильства перебуває понад 2 908 осіб, з яких – 314  жінок.

За вісім місяців правоохоронці винесли 1 917 термінових заборонних приписів на кривдників. Основна мета застосування такого заходу  – негайне припинення насильства, убезпечення постраждалої особи від подальших дій агресора, а також надання їй можливості отримати допомогу від інших суб’єктів.

Нагадаємо, за вчинення домашнього насильства передбачена адміністративна відповідальність: штраф, виправні роботи або ізолятор до 7 діб, але в разі трьох і більше порушень правоохоронці можуть відкрити кримінальне провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Тоді це загрожує кривдникам громадськими роботами від 150 до 240 годин, арештом до шести місяців або обмеженням волі до п’яти років, позбавленням волі до двох років.

Схожі статті