468×60
468×60

Крадій виніс з території пилорами майна на понад 18 тисяч гривень

pyloramaДекілька місяців зловмисник таївся, аби не видати свою причетність до крадіжки майна з пилорами, та коли товар через підставну особу намагався збути на ринку, поліцейські одразу ж вийшли на його слід.

На початку травня цього року до співробітників Теребовлянського відділу поліції звернулися співвласники пилорами та повідомили, що їх обікрали. Невідомий зловмисник розукомплектував електричні двигуни, забрав шліфувальні машинки, фрезерні та точильні станки та інше устаткування. Вартість викраденого – понад 18 тисяч гривень.

У ході досудового розслідування з’ясувалося, що пилорама тимчасово не працювала, проте все необхідне обладнання було на місці – цим і скористався крадій. Вночі, демонтувавши вікно, зловмисник заліз досередини і повиносив усе цінне.

Гарячими слідами встановити особу крадія поліцейським не вдалося, проте слідчо-оперативні заходи тривали і першою зачіпкою до розкриття крадіжки стали речі, вилучені в жителя одного з сіл району, котрий намагався збути їх на ринку. З’ясувалося, товар продавцю не належить, його попросили продати. Так поліцейські вийшли на слід безпосереднього виконавця злочину. Ним виявився 35-річний житель Хоросткова.

Чоловік зловживає алкоголем, ніде не працює, тож грошей на спиртне завжди бракує. От і приглянув він об’єкт збагачення – пилораму в райцентрі. Лиходій припильнував, що на територію підприємства ніхто не навідується, немає охорони, тож вирішив втілити свій злодійський задум.

Нині підозрюваний у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 ККУ дає свідчення правоохоронцям. Досудове розслідування триває.

Схожі статті