468×60
468×60

В ГУНП Тернопільської області розпочався фінальний етап відбору слідчих – співбесіда

Бути найкращими, найрозумнішими і стійкими – з такими словами члени поліцейської комісії зверталися до кандидатів, які виявили бажання працювати в Національній поліції Тернопільщини, а саме на посаді слідчих. В ГУНП стартував фінальний етап відбору – співбесіда

- Ви обрали не просту спеціальність – найскладнішу та найвідповідальніша в Національній поліції, – звернувся до кандидата Михайло Апостол, голова поліцейської комісії. – Слідчий – це еліта поліції, це майбутні керівники національної поліції. Молоді люди, як ви – це нова генерація, це золотий, безцінний резерв.

У ході співбесіди члени поліцейської комісії аналізували професійні якості кандидатів, оцінювали їхні морально-ділові якості та управлінсько-організаторські здібності.

- Я розумію, що мене чекає і я труднощів не боюся. Я знаю, що я вибрав і що я хочу. Якщо я тут – то я пройшов усі етапи і готовий, – заявив один із кандидатів на посаду слідчого Ярослав Гошва.

Стати слідчим поліції виявила бажання і уродженка Умані Лілія Грушицька. Дівчина в минулому уже працювала слідчим, але в Головному управлінні державної фіскальної служби Черкаської області. Спробувати власні сили вона вирішила у Тернополі. З вибором Лілії погодилися і батьки, і чоловік.

- У мене чоловік має таку саму професію, як і я – ми разом працювали – я в слідчому управлінні, а він в оперативному. Він знає нюанси цієї роботи, він знає про можливі виїзди вночі. Сім’я моя “за”, чоловік знає, що це таке і ніхто не проти.

Готуючись до конкурсу Лілія найменше переживала за здоров’я та тести щодо знання законодавства. В цьому дівчина була впевнена на всі сто відсотків. Хвилювання викликала фізпідготовка. Тому, аби не провалити іспит, вона заделегідь почала готуватися у спортзалі.

Конкурс на вакантні посади слідчих у Тернополі поліцейська комісія оголосила 7 вересня. Прийом заявок тривав впродовж місяця. Бажання працювати у поліції виявило 292 кандидатів. Майбутні слідчі мали пройти три етапи: тестування, військово-лікарську комісію та фізичну підготовку.

До фінальної співбесіди дійшло 36 людей. Кращі з кращих, яких обере поліцейська комісія, поїдуть на кількамісячне навчання і лише після цього вони зможуть одягнути форму і приступити до виконання обов’язків слідчого.

Схожі статті