468×60
468×60

2 загиблих та 14 травмованих на дорогах Тернопільщини за 1-3 травня

Двоє загиблих та 14 травмованих у дорожньо-транспортних пригодах на Тернопільщині – такі невтішні показники зареєстрували правоохоронці за перших три дня травня. На автодорозі Остріг-Кременець-Почаїв-Радивилів перекинувся автомобіль “Мерседес Віто”.

За словами заступника начальника управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції України в Тернопільській області Олега Турлая, діти відпочивали в клубі у селі Людвище Шумського району. В компанії молодих людей було кілька неповнолітніх. Аварія трапилася близько 4:30, коли вони їхали додому в село Соснівка. Водій перевищив швидкість, не впорався з керуванням та злетів у трьохметровий кювет.

- Дві особи загинули на місці пригоди, а водія та шістьох пасажирів доправили в центральну районну лікарню Шумська.

Ще одна аварія трапилася в селі Городище Козівського району. Там зіткнулися “Рено Трафік” та «Фолькcваген Кадді». Внаслідок зіткнення травмувалися люди та механічних ушкоджень зазнали транспортні засоби.

- Водій “Рено Трафік” здійснював розворот у забороненому місці і зіткнувся з іншим транспортним засобом. В результаті – четверо травмованих.

56-річного кермувальника із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку та забоєм голови госпіталізували до Тернопільської університетської лікарні. 86-річну пасажирку доправили до травматологічного відділення Козівської центральної лікарні, а 59-річну тернополянку – до лікарні швидкої допомоги в обласному центрі. Незначні забої та травми отримали двоє пасажирів іномарки «Фолькcваген Кадді». Після надання медичної допомоги їх відпустили.

- Хотілося звернутися до всіх учасників дорожнього руху пильно дотримуватися ПДР. Бо причиною усіх автопригод було перевищення швидкості, порушення правил маневрування. Звертаюся до пішоходів – незважаючи де – на пішохідному переході чи поза його межами, дотримуйтесь правил, надавайте перевагу транспорту, бо потім винуваті водії, а пішоходи отримують травми.

За три дні правоохоронці виявили 12 водіїв, які керували транспортом у стані алкогольного сп’яніння. Олег Турлай каже, що після реорганізації міліції в поліцію кермувальники почали нехтувати правилами дорожнього руху, оскільки вважають, що на автошляхах тепер немає правоохоронців. Заступник начальника управління превентивної діяльності запевнив, що на дорогах державного значення та у районах на автошляхах несуть службу відділи безпеки дорожнього руху та рота дорожньо-патрульної служби.

Схожі статті