468×60
468×60

В головному управлінні поліції Тернопільщини підсумували здобутки та визначили пріоритетні напрямки роботи

Про підсумки оперативно-службової діяльності, стан криміногенної обстановки та забезпечення публічної безпеки і порядку йшлося на засіданні колегії, яке відбулося в Головному управлінні. Зібрання проходило під головуванням тимчасово виконуючого обов’язки начальника ГУНП в області Олександра Богомола.

У роботі засідання взяли участь керівники структурних підрозділів, відділів та відділень поліції.

Розпочинаючи нараду, Олександр Богомол подякував за самовіддане та професійне ставлення до виконання службових обов’язків із забезпечення контролю за кримінальною ситуацією в області усьому особовому складу. Далі він акцентував увагу присутніх на основних напрямках роботи правоохоронців, вивченні законодавчої бази та успішному проходженні переатестації.

Керівники структурних підрозділів прозвітували про роботу тернопільської поліції за поточний період. Незважаючи на низку негативних чинників, серед яких антитерористична операція на сході України, знаходження у незаконному обігу значної кількості вогнепальної зброї та боєприпасів, поліцейські Тернопільщини вживали усіх заходів щодо посилення протидії злочинності та забезпечення правопорядку.

Працівники поліції знешкодили 5 організованих злочинних груп, які скоїли понад 190 злочинів, розкрили 20 з 29 умисних убивств, 27 з 29 фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Вжитими заходами розкрито всі тяжкі тілесні ушкодження та зґвалтування.

Є значні здобутки у сфері протидії наркозлочинності, суспільної моралі та кіберзлочинності, суттєво зменшилася кількість злочинів пов’язаних з шахрайствами.

Виявлено та припинено канали надходження зброї з районів АТО. З незаконного обігу вилучено 28 одиниць вогнепальної зброї, понад два кілограми вибухівки та дві тисячі набоїв.
Під час обговорень піднімалися питання боротьби з корупцією та гральним бізнесом, припинення діяльності фіктивних підприємств.

Проте в організації роботи міліцейського відомства виявлено й недоліки. Зросла кількість розбоїв та крадіжок з житла, незаконних заволодінь автотранспортом, підліткової злочинності та ДТП з потерпілими. На колегії визначили методи їх вирішення та розробили відповідні розпорядження.

Намітили правоохоронці і плани на майбутнє. Серед іншого планується чимало якісних змін щодо реформування відомства та роботи в цілому. Найближчим часом модернізується служба «102» з функціями електронної реєстрації заяв і повідомлень, автоматизованого контролю за своєчасним прибуттям нарядів поліції, смс-інформуванням заявників про реєстрацію, хід розгляду звернень та заяв, тощо.

Обговорили присутні й матеріально-технічне забезпечення груп швидкого реагування та патрульної поліції, удосконалення системи відеонагляду в громадських місцях.
На завершення голова колегії вкотре наголосив про безумовне дотримання працівниками управління вимог законодавства та службової дисципліни, а також про відкритість у діяльності поліції та інформування громадян про стан правопорядку в області.

Схожі статті