468×60
468×60

ОПОРА зафіксувала понад 400 порушень у ході виборчої кампанії

1ОПОРА зафіксувала майже за два місяці виборчої кампанії понад 400 порушень. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив аналітик ОПОРИ Олександр Клюжев на прес-конференції в Києві.

«Вибори до Верховної Ради в жовтні 2014 року в порівнянні з черговими виборами 2012 року стали більш конкурентними, і це пов’язано з тим, що у виборчому процесі немає потужного фактору незаконного втручання держави у перебіг агітації та до виборчого процесу взагалі», – зазначив він.

ОПОРА веде базу даних щодо зафіксованих порушень і тих порушень, які перевірені її спостерігачами. «На підставі тих фактів, які ми зібрали та перевірили, ми даємо оцінки щодо загальних тенденцій виборчого процесу», – повідомив Клюжев.
«Таким чином, у порівнянні з даними за 2012 рік ми можемо сказати, що зменшилась кількість зафіксованих порушень і змінилися типи порушень, які були найбільш розповсюдженими», – зауважив Клюжев.

«За результатами виборчої кампанії 2012 року, яка відбувалась три місяці, спостерігачами ОПОРИ було зафіксовано 1435 порушень, причому найбільше фіксувалися прояви застосування адміністративного ресурсу, тоді це було 457 випадків», – повідомив він.

За словами Клюжева, «на позачергових виборах фактично за два календарних місяці спостерігачами ОПОРИ зафіксовано 442 порушення станом на сьогодні. Найчастіше кандидати вдавались до порушень правил ведення передвиборчої агітації».

Схожі статті