468×60
468×60

Спільні тренування журналістів з бійцями спецбатальйону міліції “Тернопіль” організували місцеві правоохронці

Правила використання вогнепальної зброї, методи надання першої медичної допомоги, навики рукопашного бою та про вогнепальну зброю, яка знаходиться на озброєні обласного управління міністерства внутрішніх справ, розповіли місцевим журналістам правоохоронці краю під час тренувань батальйону спецпризначення «Тернопіль».

У понеділок, 29 березня, представники засобів масової інформації Тернопілля мали змогу повправлятися в стрільбі з автоматів Калашникова, з пістолетів Макарова, попрактикувалися представники «четвертої влади» і в наданні першої медичної допомоги при переломах та при проникаючих вогнепальних пораненнях, а також в навиках рукопашного бою. Поблажок не було. Робили усе так, як наказували професійні інструктори.

- Ті враження, які отримала, звичайно, не очікувалися. Дуже ясно і чітко розумієш, що солдатам важко. Для мене, як для дівчини і для тих жінок, які там, це надзвичайна праця. Це страшно і дух просто перехоплює, – ділиться своїми враженнями Мар’яна – представниця журналістської спільноти

Не легкою виявилася робота медиків. Окрім володіння медичними знаннями, їхня допомога потребує й чимало фізичних зусиль. Не кожен зможе пронести ноші з пораненим або зробити непрямий масаж серця. Існують правила і для бійців, які відправляються в зону АТО, – наголошує Олег Проць – лікар-хірург поліклініки сектору медичного забезпечення. – Є три речі, які повинен знати і вміти воїн, який йде в АТО. Перше – він повинен знати свою групу крові і, як мінімум, двох-трьох бійців. Друге – кожен воїн повинен мати з собою джгут для затримки зовнішньої кровотечі. Третє – замість вітчизняних бинтів, мати 2-3 еластичних бинта, які набагато краще зупиняють кровотечу і які набагато легше накласти.

Є свої правила і при проведенні штучного дихання. Згідно останніх даних реаніматологів Європи, каже Олег Проць, якщо ви не знаєте людину і те, які хвороби у неї можуть бути, штучне дихання проводити не бажано – лише непрямий масаж серця.

- Якщо ви хочете проводити штучне дихання, то робіть так, щоб ви могли самі себе захистити. Має бути або носова хустинка, або бинт, щоб ви не контактували зі слизовою, зі слиною людини, якій надаєте першу домедичну допомогу.

Найскладнішою в освоєнні, після вогнепальної зброї, виявилася підготовка з рукопашного бою. Журналісти зрозуміли, щоб засвоїти ази цього мистецтва, потрібно не один день і навіть не один тиждень.
Тому воїни спецбатальйону «Тернопіль» тренуються щодня, оскільки знають, що незабаром відправляться на чергову ротацію в зону проведення антитерористичної операції. Сьогодні на сході нашої держави знаходиться більше двохсот правоохоронців краю.

- Ми готуємо на 5 число 105 працівників міліції , які від’їжджають згідно графіка на ротацію, – стверджує начальник обласного управління міліції Василь Облещук. – Це 50 працівників спецбатальйону міліції «Тернопіль» і 50 працівників міліції з різних районів області.

Протестували на надійність і міцність бронежелети, які віддадуть правоохоронцям краю під час наступної ротації. Василь Облещук запевнив, що всі бронежилети, які вони отримують, проходять належну перевірку на захист від куль.

Керівник міліції подякував усім, хто допомагав і продовжує підтримувати правоохоронців, які їдуть на схід. Сьогодні міліціонери Тернопілля несуть службу на п’яти блок-постах Луганської та Донецької областей.

Допомогти тернопільським правоохоронцям можна, перерахувавши кошти на рахунок Тернопільський обласний благодійний фонд «Правопорядок» ідентифікаційний код – 260 24 950, Поточний рахунок: 260 070 607 268 96, Тернопільська філія Приватного акціонерного товариства Приватбанк», МФО – 33 87 83. Призначення платежу: благодійний внесок без ПДВ.

Схожі статті