468×60
468×60

Налагодження співпраці заради ефективної протидії домашньому насильству – тема навчально-практичного семінару

Учасники заходу обговорили основні аспекти запобігання домашньому насильству в кримінальному та адміністративному процесах, а також надання соціальних послуг постраждалим.

Серед учасників семінару – представники поліції, прокуратури, суду, виконавчої служби, військової адміністрації.

Начальник УПД ГУНП в Тернопільській області Олександр Розпутній, зауважив, що тема домашнього насилля залишається актуальною, тому всі, хто покликаний протидіяти цьому явищу, повинні робити це у тісній співпраці.

Про порядок взаємодії між органами поліції та судами під час здійснення адміністративного судочинства щодо осіб, які чинять насильство, розповів заступник голови Тернопільського міськрайонного суду Сергій Кунцьо. Начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству обласної прокуратури Тетяна Войтович акцентувала на особливостях здійснення процесуального керівництва та підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях, пов’язаних із сімейним насильством.

Заступник директора Тернопільського обласного центру соціальних служб Тернопільської військової адміністрації Богдан Рокочий зосередив свою доповідь на порядку надання допомоги постраждалим від домашнього насильства, в тому числі, особам похилого віку. Про спільну роботу з поліцією в частині накладення і стягнення штрафів з кривдників та примусового виконання судових рішень йшлося у виступі Василя Кущака, виконуючого обов’язки начальника відділу державної виконавчої служби.

«Такі навчально-практичні семінари організовуємо регулярно, – каже заступник начальника УПД ГУНП в Тернопільській області Василь Дідух.- Їхня мета – налагодити співпрацю а також донести потрібну інформацію до співробітники підрозділів превентивної діяльності, зокрема працівників секторів реагування патрульної поліції, дільничних офіцерів, поліцейських офіцерів громади, інспекторів адміністративної практики, адже саме вони першими приходять на допомогу тим, хто звертається до правоохоронців через проблеми сімейного насилля».

Схожі статті