468×60
468×60

Події 22-24 квітня обговорили на брифінгу в нацполіції Тернопільської області

Не чинити самосуд, заспокоїтися та дати працівникам поліції виконувати свою роботу, – закликав на брифінгу громадських активістів та представників конфліктуючих сторін аграрних холдингів начальник Головного управління Нацполіції Тернопільської області Олександр Богомол.

Головний поліцейський краю ініціював зустріч, аби пояснити, що і як відбувалося в області 22-24 квітня. На брифінг прийшли журналісти, делегати від громадських організацій, бійці АТО та учасники конфлікту. Щоправда в ГУНП на брифінг зареєструвалися лише представники однієї з конфліктуючих сторін.

У ході розмови Олександр Богомол закликав агрофірми сісти за стіл перемовин, а також попросив громадських активістів не використовувати патріотичні сили у вирішенні бізнесових конфліктів.

- Закликаю обмежити участь озброєних людей у вирішенні будь-яких конфліктів. Якщо такі виникли, то повідомляйте поліцію, а не організовуйте розбірки. Ми не повинні допускати масові заворушення та порушення громадського порядку. Я запевняю, що у нас є відеофайли усіх подій, які відбувалися в готельно-розважальному закладі. Нам відомо, хто що і як робив. Повірте, усім діям буде дана правова оцінка. Усі учасники конфлікту, незважаючи чи це воїн АТО, чи бізнесмен або охоронець, відповідатимуть перед законом. Поблажок не буде нікому, ніхто від відповідальності не втече.

Керівник поліції запевнив, що наполягатиме на тому, аби обмежити кількість і участь будь-яких охоронних структур у вирішенні бізнесових конфліктів. Він звертатиметься з проханням, аби місцеві фірми та підприємства у подальшому користувалися послугами поліції охорони або місцевих охоронних структур.

- Україна одна. Пам’ятайте, що Харківська область – це Україна, і Донецька область, і Луганська та Крим – це все наша держава. Ми повинні поважати один одного, не вішати ярлики і не звинувачувати один одного у сепаратизмі без будь-яких підстав. Завантажувати в автобус і вивозити за межі краю людей силоміць поліція не буде. Усе відбуватиметься в межах закону.

Про події, які відбувалися між двома агрохолдингами розповів і заступник директора юридичної компанії “Легіон” Гліб Гаврилов. Звернувся до учасників брифінгу координатор волонтерської групи “Схід та Захід єдині” Василь Конько.

- Конфлікт відбувся. Головне в цій ситуації, що поліція недопустила масового кровопролиття. Треба якнайшвидше зробити так, щоб тут, на західній Україні не відбувалося порушень громадського порядку. Я зі сходу, всі знають, що я вмію користуватися зброєю, але давайте будемо адекватними, давайте не будемо нагнітати ситуацію. Конфлікт, що виник, поліція мусить вирішити об’єктивно і в правовому полі.

На завершення брифінгу Олександр Богомол ще раз нагадав про те, що ми живемо в Європі, що ми українці і мусимо все робити правильно!

Схожі статті