468×60
468×60

15 державтоінспекторів Тернопільського краю повернулися із зони АТО

В зоні проведення антитерористичної операції відбулася чергова ротація серед державтоінспекторів Тернопільщини. Після тридцяти днів служби додому повернулося 15 правоохоронців. Їх поміняли на сході інші хлопці, які виїхали з обласного центру 16 листопада.

За словами начальника УДАІ в Тернопільській області Андрія Матрифайла, група прибула на постійне місце дислокації без проблем, а хлопці, які повернулися з АТО, трішки відпочинуть і приступлять до виконання своїх обов’язків уже тут.

Увесь цей час державтоінспектори забезпечували безпеку дорожнього руху, а також охороняли громадський порядок на блок-постах Попасної, за 10 кілометрів від Горлівки Донецької області.

Дружина правоохоронця Ірина Пацалюк каже, що для неї останній місяць видався не найкращим у житті. Проте, жінка розуміє, що хтось повинен оберігати спокій в державі. Вона сподівається, що ця неоголошена війна уже закінчиться.

- Місяць дуже важкий був в моральному плані, бо чекати не з роботи, а з війни, дуже важко. І не хочу, щоб я, щоб мами, жінки, доньки, діти чекали їх так довго і так напружено.

З нетерпінням очікував на свого тата і Владислав Василів. Хлопець постійно переживав за нього і цікавився всім, що відбувається на сході держави.

- Тато СМС-ки присилав, показував, що там робиться, дзвонив до нас, ми чекали на нього дуже довго і дочекалися. Цього дня він приїхав. Я малював малюнки, танки, поле битви. Мене хлопці питалися, як мій тато там воює і вчителька питалася. Я розповідав, що він за нашу Україну воює.

Привітав співробітників державтоінспекції з успішним виконанням завдань та поверненням додому начальник УДАІ УМВСУ в області Андрій Матрифайло.

Почесними відзнаками «За службу державі» він нагородив усіх хлопців, а орден «Єдність та воля» отримав капітан міліції, який вже двічі побував у зоні АТО Андрій Галушка.

Схожі статті