468×60
468×60

Про щоденну роботу поліцейських дізналися учасники юнацького корпусу «Бережанські шерифи»

Створення безпекового середовища для дітей – одне із пріоритетних завдань поліцейських. Аби дізнатися більше про щоденну роботу правоохоронців, їхні службові обов’язки, в гості до Головного управління Національної поліції в Тернопільській області завітали учасники правового гуртка «Бережанські шерифи». 

Ювенальні поліцейські розповіли дітям про діяльність різних правоохоронних підрозділів. Розпочали з лінії «102». Адже до операторів кол-центру першочергово звертаються люди, які потребують допомоги. Співробітники приймають повідомлення не лише, які надходять від громадян Тернопільської області, а й з Херсонщини. Щодоби вони опрацьовують понад 700 звернень.

Далі юним шерифам показали, як працює чергова частина, як диспетчери скеровують на місце події наряди поліції, контролюють їх прибуття та ефективне виконання ними завдань.

У ситуаційному центрі дітям розповіли про систему відеонагляду, яка допомагає працівникам поліції стежити за дотриманням правопорядку в області та розкривати злочини. Також учасники юнацького корпусу мали можливість побачити тир, у якому відбуваються навчально-тренувальні заняття для працівників поліції.

«Бережанські шерифи» беруть активну участь у правовому житті своєї громади. Вони залучаються до волонтерської, благодійної діяльності, а також вивчають юридичні дисципліни, які необхідні для вступу в навчальні заклади системи МВС», – зазначив старший інспектор ювенальної превенції Тернопільського районного управління поліції Ростислав Степанчак.

Учасники юнацького корпусу активно спілкувалися з правоохоронцями, щоб краще зрозуміти професію поліцейського та важливість правопорядку в суспільстві. Деякі учасники запевнили, що неодмінно приєднаються до лав Національної поліції України.

Схожі статті