468×60
468×60

13 червня поліцейські вибухотехнічного відділу святкують 26-ту річницю з дня створення служби

Вибухотехнічні підрозділи утворилися в системі МВС у 1995 році та функціонували в складі Експертної служби МВС України. У 2015 році, під час реформування та реорганізації міліції в поліцію, в системі Нацполіції створили вибухотехнічну службу.
Вибухотехнічний відділ ГУНП в Тернопільській області – це досвідчені та кваліфіковані фахівці. Спеціалісти-вибухотехніки в своїй службовій діяльності тісно взаємодіють з оперативниками, слідчими, підрозділами превенції та експертами НДЕКЦ.
Серед основних завдань служби: пошук, вилучення, транспортування та знешкодження вибухонебезпечних предметів. Працюють цілодобово, адже повідомлення про виклик може надійти у будь-який час.
Заохочення з нагоди професійного свята отримав 14 червня заступник начальника вибухотехнічного відділу ГУНП в Тернопільській області Віталій Ярошенко. Згідно з наказом глави Національної поліції України йому присвоїли спеціальне звання – підполковник поліції.
Нові погони вибухотехніку вручив керівник Нацполіції краю Олександр Богомол. Він побажав усім працівникам відділу постійно вдосконалювати свої вміння та навички.
«Нехай ваша сміливість, точність, рішучість і холодний розум завжди допомагають у нелегкій роботі»,- зазначив Олександр Богомол.

Схожі статті