468×60
468×60

У Тернополі міліціонери викрили торговця амфетаміном та його постачальника

Співробітники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків спільно з працівниками Тернопільського міськвідділу міліції викрили у збуті амфетаміну двох жителів обласного центру. У підозрюваних загалом вилучили 12,5 г амфетаміну. Один із фігурантів вже затриманий, іншому наразі обирають міру запобіжного заходу.
Працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків обласного управління міліції провели оперативну закупку амфетаміну в 28-річного тернополянина. Наркоторговець не підозрюючи, що покупець насправді працівник органів внутрішніх справ, продав півграма амфетаміну за 200 гривень. Відтак зловмисника затримали на гарячому відповідно до статті 208 КПК України.

Міліціонерам оперативно вдалося з’ясувати й у кого затриманий брав «хімію». Постачальником виявився 22-річний житель Тернополя. Відомо, що збутом амфетаміну молодик займався щонайменше місяць. Його клієнтами здебільшого були знайомі. «Порошок» передавав їм із рук в руки, попередньо домовившись про зустріч по телефону.

Під час санкціонованого обшуку за місцем роботи 22-річного підозрюваного міліціонери виявили два згортки з фольги та поліетиленовий пакет, заповнені білою порошкоподібною речовиною. В ході судово-хімічної експертизи встановлено, що це амфетамін.

Обом підозрюваним міліціонери інкримінують злочин, передбачений частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Схожі статті