468×60
468×60

Шість кримінальних проваджень на трьох відкрили на неповнолітніх дівчат

zatrymanaДопоки батьки думали, що троє їхніх17-річних доньок перебувають на навчанні у Бучачі, дівчата жили в Монастириську, в оселі 61-річного пенсіонера. Згодом юнки віддячили старшому доброчинцю крадіжкою. І, як з’ясували міліціонери, це не єдиний їхній кримінальний вчинок.

За словами потерпілого, квартиранток він зустрів в одному з закладів громадського харчування райцентру. Розчулився розповіддю незнайомок про те, що приїхали до міста на практику, а оселитися не мають де. Чоловік запросив їх до себе. За дах над головою у дівчат не попросив жодної копійки.

Через три тижні подружки повідомили, що практика закінчилася й вони їдуть додому. Про те, що разом із квартирантами зникло майже чотири тисячі гривень, потерпілий дізнався не одразу. Коли ж виявив пропажу, поспішив до міліції.

Співробітникам міліції пенсіонер повідомив, що має підозри щодо дівчат, які тривалий час проживали у нього. У ході слідства здогадки чоловіка підтвердилися. Міліціонери з’ясували, що вже після того, як вони «з’їхали», одна з подружок ще раз навідалася до пенсіонера й поки той спав, витягнула у нього з кишені трохи більше тисячі гривень.

Коли ж правоохоронці почали спілкуватися із неповнолітніми крадійками, стало відомо ще кілька кримінальних фактів за їхньою участю. Одна з них зізналася у низці крадіжок з магазинів.

На трьох у дівчат уже шість кримінальних проваджень, відкритих за різними частинами статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка. Міліціонери перевірять неповнолітніх на причетність й до інших злочинів.

Схожі статті