468×60
468×60

Від 5 до 8 років може сісти 18-річний мешканець Шумська за крадіжки автомобілів

Дві автівки наприкінці минулого тижня викрали у Кременці. Двадцятого листопада близько 11.10 у місцевий райвідділ міліції зателефонував мешканець райцентру та повідомив, що з двору його будинку невідома особа викрала автомобіль «ВАЗ-2106».

Уже близько 12.00 того ж дня надійшла інформація про ще одну крадіжку автомобіля «ВАЗ-2102» і знову ж таки з подвір’я заявника.

За словами першого заступника начальника Кременецького райвідділу міліції Артура Собчука, при виїзді на місця подій слідчо-розшукових груп з’ясувалося, що підозрюваний – це вісімнадцятирічний мешканець села Матвіївці Шумського району.

- На даний момент є три кримінальних провадження, де обґрунтовано підозрюється особа, яку я вище зазначив. На даний момент він перебуває в ІТТ Кременецького райвідділу, де будуть проводитися ряд слідчих дій щодо завершення даного кримінального провадження. На даний момент призначено психолого-психіатричну експертизу з метою встановлення його психіатричного стану, бо він вчинив три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

Окрім цих проваджень, правоохоронці розслідують причетність юнака до ще одного незаконного заволодіння транспортним засобом, але уже у Шумському районі. Інформацію по даному факту передадуть в Кременецький райвідділ. Після встановлення усіх фактів, затриманий постане перед судом за чотири крадіжки автівок.

Сам затриманий розповідає, що того дня приїхав до дівчини. Провівши її додому, пішов до товариша, з яким розпивав спиртні напої. Коли пішов від нього не пам’ятає. Повертаючись, помітив на подвір’ї автівку. Вона була відкрита і з ключами в замку. Юнак сів та поїхав, але недалеко, бо здаючи назад, застряг у ямі. У пошуках допомоги хлопець поблизу цукрового заводу побачив «Жигулі.

- Автівка  також була відкрита, – розповідає підозрюваний. – Вишарпнув із замка запалювання дроти, завів її, поїхав до попереднього транспорту та намагався його витягнути. Але тросу також не було. Я забрав з першої машини магнітолу, акумулятор і поїхав. По дорозі під ранок заїхав у ліс. Сховав машину і пішов на попутки. Поїхав в Шумськ на суд. Після суду в 11.00 мене забрали до Шумського райвідділу міліції. Потім приїхали з Кременця і забрали мене сюди.

Усі факти щодо заволодіння транспортними засобами, каже Артур Собчук, внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 289 частиною 2 Кримінального Кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно). Санкція даної статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

Схожі статті