468×60
468×60

На Донеччині СБУ затримала трьох бойовиків, які переховувалися від слідства

1Контррозвідка СБУ припинила протиправну діяльність трьох громадян України, які брали активну участь у терористичній діяльності на боці т.зв. «ДНР». Після звільнення від терористів українських міст зловмисники намагалися сховатися серед мирних людей, щоб уникнути кримінального переслідування.

Співробітники СБУ затримали мешканця м.Гірник Донецької області, 29-річного громадянина «К» на прізвисько «Драч». У складі незаконного воєнізованого формування бойовик з травня по липень ц.р. брав участь у збройних нападах на сили АТО, облаштовував та охороняв блок-пости в селищах Карлівка та Піски Донецької області. Під час чергувань він оглядав транспортні засоби та перевіряв документи громадян, шукаючи серед них тих, хто занесений у «розстрільні» списки терористів. «Підозрілих» з його точки зору людей бойовик затримував і відправляв для подальшої «перевірки» у підвали «ДНР».

Співробітники української спецслужби затримали громадянина України «Б». Мешканець Донецької області у складі бандформування «ДНР» забезпечував «пропускний режим» на блокпостах терористів у Слов’янську.

СБУ також затримала громадянина «Ч», 1980 року народження, який збирав та передавав черговим так званого «штабу» терористів розвіддані, інформацію щодо місць дислокації, чисельності особового складу, кількості та видів озброєння українських військових.

Крім того, зловмисник телефоном коригував артилерійські обстріли підрозділів ЗС України.
Тривають оперативно-слідчі дії.
Прес-центр СБ України

Схожі статті