468×60
468×60

У Тернополі затримали наркоторговців

Групу з чотирьох осіб, які займалися збутом наркотиків затримали у Тернополі правоохоронці. За словами начальника обласного відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Володимира Строїча, впродовж восьми місяців на території обласного центру вони відстежували причетних до незаконної торгівлі амфетаміном людей.

У ході операції в даних осіб було проведено дев’ять оперативних закупок, а під час останньої їх затримали відповідно до статті 208 – . Усі вони тернополяни, 1986-1987 років народження. Наразі хлопці перебувають у ізоляторі тимчасового тримання.

Під час проведення санкціонованих обшуків у них вилучили маріхуану, амфетамін, гроші, здобуті під час незаконної торгівлі, та пристрій для куріння на суму майже 10 тисяч гривень. Володимир Строїч каже, що за грам порошкової суміші чоловіки заробляли в середньому 250-300 гривень.

Правоохоронці з’ясовують, кому і коли наркоторговці збували товар. На сьогодні уже встановлено 20 осіб.
Де брали наркотики самі продавці також встановить слідство.

Окрім амфітаміну у групи вилучили і канабіс. Експерт відділу спеціальних видів експертиз НДЕКЦ при УМВС України в Тернопільській області Ярослав Музика стверджує, що вважати цей вид наркотиків легкими – помилка. Він викликає звикання, а також шкідливо впливає на розумову активність, веде до погіршення пам’яті, провокує судинні захворювання. Існує ймовірність переходу людей з коноплі на важкі наркотики.

Подію внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 307 ККУ – незаконне зберігання, виробництво чи збут наркотичних засобів. Санкція статті перередбачає позбавлення волі від 8 до 12 років.

Схожі статті