468×60
468×60

На Підгаєччині син викрав з сейфу батьків усі збереження

1Про крадіжку з власного помешкання 2300 доларів США, 2000 гривень та золотих прикрас правоохоронців Підгаєцького райвідділу внутрішніх справ повідомила 56-річна мешканка одного з сіл району. Готівка та ювелірні вироби знаходилися в залізному сейфі.

Правоохоронці одразу виїхали на місце події аби з’ясувати усі обставини злочину. В ході оперативно-пошукових засобів працівники міліції встановили особу підозрюваного. Ним виявився 27-річний син потерпілої.

Як розповів начальник Підгаєцького райвідділу внутрішніх справ Юрій Кунька, молодик вчиняє протиправне вперше. У родині виховувалися ще двоє старших синів, але саме з молодшим батьки конфліктували найчастіше. Коли син одружився, стосункибатьків і молодят не склалися, тож останні переїхали жити на Франківщину. Нещодавно невістка народила дитину, а молодий батько ніяк не міг працевлаштуватися, перебивався тимчасовими заробітками. Скрутне фінансове становище штовхнуло його на злочин.

План крадіжки розробив заздалегідь. Добре знав, де в батьківській хаті знаходиться сейф з грошима. Вирішив уночі навідатися до помешкання. У знайомого позичив автівку та вночі приїхав до села. Непомітно забрався на подвір’я, виламав віконну раму та забрався до будинку. Хата на той час пустувала, бо батько з матір’ю на зимовий період залишалися ночувати у літній кухні, що поряд з будинком.

Сейф відчинив, але не одразу. Довелося навіть розкурочити замок. Чоловік швидко забрав усю готівку та золоті вироби й покинув будинок.

Уранці батьки виявили взламаний сейф. Правоохоронці оперативно встановили особу злодія. Син у скоєному зізнався. Усю вкрадену готівку повернули потерпілим.

Слідчі Підгаєцького раійвіідлу міліції відкрили кримінальне провадження за ст. 185.ч3. Кримінального кодексу – крадіжка. Наразі правоохоронці перевіряють причетність зловмисника до скоєння інших подібних злочинів. Триває слідство.

Схожі статті