468×60
468×60

У новий рік поліція Тернопільщини повинна увійти з позитивними результатами

2016 рік – рік реформ, змін, відродження правоохоронної системи та довіри населення до поліції Тернопільщини. За цей час зроблено багато, – про це на прес-конференції заявив начальник ГУНП в області Олександр Богомол. Після проведеної реорганізації правоохоронного відомства, ми почали вдосконалювати управлінську роботу.

Кожен атестований працівник несе особисту відповідальність за ввірений йому напрямок роботи. Слідчі звітують за кримінальні провадження, а дільничні та оперативники працюють над нерозкритими злочинами.

- Залишилося в нас після реорганізації на території області чотири ізолятора тимчасового тримання – в Кременці, Бережанах, Чорткові та Теребовлі.

Поступово в нашому правоохоронному відомстві модернізовується матеріально-технічна база, вдосконалилася служба “102″, запрацювали диспетчерські станції. Окрім цього ми встановили потужний сервер відеоспостереження. До нього уже під’єднано вісімдесят камер. Ще близько чотирьохсот реально підключити. Це убезпечить нас від зловмисників та порушень.

Першими в Україні ми запровадили на території Тернопільської області проект «Поліцейська станція». Сьогодні працює уже 13 таких поліцейських пунктів. В цьому році з’являться такі станції у Скалі-Подільській, в Хоросткові та дві у Тернополі.

- У минулому році ми почали тісно співпрацювати з населенням та громадськими активістами. Фактично щотижня на базі ГУНП проводимо засідання робочої групи, створеної при громадській раді МВС.

Серед проблем, які ми намагаємося вирішити – це недоукомплектація особового складу поліції. Сьогодні у нас є 519 вільних вакансій. Не вистачає ще всім правоохоронцям і нової форми. Є лише 500 комплектів. Найближчим часом її отримають усі. Наразі всі, хто її не мають, ходять в старій, згідно закону про Національну поліцію пункт 17 перехідних положень, але з новими шевронами, жетоном та посвідченням.

Під час прес-конференції Олександр Богомол розповів серед іншого і про хід розслідування щодо шахрайської піраміди “Хелікс”, про напад на зал суду представників націоналістичної організації та про розстріл собак у Бучацькому районі.

Протестував очільник ГУНП разом із журналістами і роботу лінії “102″. Одночасно за цим номером подзвонили кілька людей і на усі дзвінки отримали відповідь диспетчера. Роботою служби залишилися задоволені усі.

Схожі статті