468×60
468×60

Начальник УДМС у Тернопільській області Ярослав Давибіда: аналіз міграційної ситуації та протидія нелегальній міграції на Тернопільщині

Дизайн без назви (1)В останні роки Тернопільщина відчула значний відтік іноземних громадян, особливо студентів, спочатку на міграційну ситуацію в області вплинула пандемія, пізніше війна. Зараз на Тернопіллі проживають 3568 іноземців, які документовані посвідками на постійне та тимчасове проживання в Україні, серед них 331 студентів. Для порівняння, станом на доковідний і довоєнний 2020 рік дані були наступними: в області проживали 5678 іноземців, у тому числі 2580 студентів.
А от порушників міграційного законодавства не лякає ні війна, ні правові наслідки їхніх протиправних дій. Відтак, міграційники краю повсякчас вживають заходів щодо виявлення іноземців із неврегульованим статусом перебування на території України.
Так, з початку року на території області виявили 54 іноземців із неврегульованим статусом, з них щодо 45 прийнято рішення про примусове повернення в країну походження, щодо 9 – про примусове видворення. Також за цей період на користь держави міграційники Тернопільської області стягнули штрафів на суму 681 тисяч грн.

 

Схожі статті