468×60
468×60

Тернопільських поліцейських навчали працювати із системою «Custody Records»

Тренінг щодо стандартів використання «Custody Records» та специфіки роботи із затриманими особами пройшли тернопільські поліцейські. Серед тренерів – експерти команди, яка ініціювали впровадження даної системи в Україні.

Проєкт «Custody Records» офіційно розпочав свою апробацію на Тернопільщині 2 липня. Система обліку дій, що запобігатиме порушенню прав людини, функціонує на базі Тернопільського районного управління поліції.

««Custody Records» – це одна із кращих практик країн Євросоюзу. Вона включає відеонагляд та фіксацію всіх дій із затриманими особами.  Завдяки цьому забезпечується вірогідніший ступінь дотримання прав людини», – зазначає експерт громадської організації  «Експертний центр з прав людини» Сергій Іллюк.

Тренінг для поліцейських проводився за підтримки міжнародного фонду «Відродження». Учасники зібрання обговорили особливості роботи інформаційної підсистеми. Експерт Валерій Архіпов акцентував увагу на дотриманні прав вразливих груп населення, а саме наркозалежних осіб, особливості спілкування та роботи з ними.

Тренери разом з представником Управління дотримання прав людини Нацполіції Іриною Ніколаєвою та поліцейськими протестували як працює система: від моменту затримання особи, її утримання у відділку та проведення усіх необхідних слідчих дій. Аналізували  конкретні ситуації порушення прав затриманих осіб та шляхи їх уникнення.

Нові знання та практичні рекомендації, які будуть корисними у роботі, отримали під час тренінгу поліцейські.

«Тренінг був дуже інформативним. Ми обговорили ключові моменти функціонування системи «Custody Records» та її вплив на профілактику порушення прав затриманих осіб, а також розглянули на практиці, як вона працює», – розповідає кандидатка на посаду інспектора з дотримання прав людини  Роксолана Кізан.

Нагадаємо, впровадження проєкту «Custody Records» планується у всіх територіальних підрозділах поліції.

Схожі статті