468×60
468×60

У Тернополі дільничні офіцери поліції обговорили з соцпрацівниками питання убезпечення пенсіонерів від злочинних проявів

Запобігти, попередити, захистити від різних протиправних посягань людей похилого віку – мета  зустрічі дільничних офіцерів поліції з соціальними робітниками Тернопільської міської ради. Присутні говорили про злочини, які найчастіше вчиняються щодо пенсіонерів.

Як свідчить поліцейська статистика, люди похилого віку, а особливо ті, які проживають самотньо, найчастіше потерпають від різних шахраїв і злодіїв. Основна причина – надмірна довірливість стареньких.

За словами начальника сектору дільничних офіцерів поліції Тернопільського районного управління поліції Петра Довганя, превентивна діяльність правоохоронців та соціальних працівників спрацьовуватиме на випередження таких злочинів серед пенсіонерів.

– Ми проводимо спільні зустрічі з працівниками, які здійснюють соціальний патронаж за людьми похилого віку. Проводимо роз’яснювальну роботу з ними задля попередження вчинення правопорушень щодо людей похилого віку.  Задля ефективної співпраці соцпрацівники  отримали контакти дільничних офіцерів у кожному з районів міста.

Поліцейські розповіли про найпоширеніші види шахрайських схем, жертвами яких стають тернопільські пенсіонери,  зокрема про дзвінки псевдополіцейських й працівників банку. Розглянули  конкретні  приклади та алгоритм дій у разі виникнення таких протиправних ситуацій.

Оксана Татарчук працює в соцслужбі уже 26 років. Вона переконана, що лише спільна профілактична робота допоможе убезпечити літніх людей від пройдисвітів.

– Старші люди – найбільш довірливі. Ми постійно з ними проводимо бесіди, наголошуємо, застерігаємо,  аби вони не довіряли незнайомцям та не пускали нікого до хати, зачиняли вхідні двері.

Поліцейські просять соцпрацівників повідомляти їм про всі протиправні дії, які вчиняються щодо їх підопічних, аби реагування на них було швидким та результативним.

Схожі статті