468×60
468×60

Чужої біди не буває – правоохоронці Тернопільщини стали донорами крові

Дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, пологи, планові та позапланові операції, онкологічні захворювання, різноманітні нещасні випадки – в усіх цих ситуаціях врятувати життя людям може переливання крові.

У Тернополі є свій банк крові, але його потрібно постійно поповнювати. Добровільними донорами стали працівники головного управління Нацполіції Тернопільщини. Допомагати іншим — обов’язок кожного поліцейського, – стверджує начальник управління кадрового забезпечення ГУНП в Тернопільській області Зіновій Кутний.

- Поліцейські ГУНП в Тернопільській області здають кров на потреби громадян. Сьогодні зібралася більша кількість поліцейських, щоб здати кров для різних потреб, бо є різні життєві ситуації.  Такі заходи ми проводимо періодично і плануємо це робити в майбутньому, показуючи приклад іншим, що людям потрібно допомагати.

Кров – це найцінніше, чим люди можуть поділитися один з одним, а тому такі акції, – каже виконуючий обов’язки гендиректора Тернопільського обласного центру служби крові Петро Лучанко, необхідні. Достатні запаси можуть в будь-яку хвилину врятувати чиєсь життя. Для станції важливий кожен донор, бо під час карантину кількість безкоштовних донорів зменшилася.

- Хочу щиро подякувати людям, які несуть постійну службу – це наша поліція. Вони бачать проблеми і знають, що кров потрібна завжди. У зв’язку з пандемією Covid-19 люди бояться здавати кров, а поліція завжди виручає нашу область. Ми вдячні людям, які стикаються щодня з бідами і знають про необхідність крові.

Скористатися зібраними препаратами крові можуть всі громадяни Тернополя та області, лікування яких пов’язане із переливанням крові.

Схожі статті