468×60
468×60

Поліцейські Теребовлянщини роблять усе, аби рівень злочинності в регіоні знизився

Особиста дисципліна, персональна відповідальність, повага до людей та зменшення рівня злочинності – це основні завдання, які поставив перед собою та колективом новий очільник Теребовлянського відділу поліції Сергій Осадця.

Сімдесят вісім населених пунктів Теребовлянщини обслуговує вісімдесят чотири правоохоронця. До Теребовлянського відділу належать ще й Монастириський та Бучацький відділення. Поліцейські готові щоденно миттєво реагувати на виклики, – каже Сергій Осадця. – Вистачає і дільничних офіцерів. Сьогодні на одного дільничного припадає близько шести сіл.

- Очоливши відділ поліції я поставив для себе кілька цілей, які планую реалізувати у найкоротші терміни. Серед іншого: максимально скоротити час реагування на усі повідомлення, збільшити наряди в межах міста. Це потрібно для того, аби люди бачили і розуміли, що на будь-яке їхнє повідомлення чи виклик поліція реагує та виїжджає.

Теребовлянський відділ поліції тісно співпрацює з управлінням поліції охорони. Вони виїжджають на виклик в межах Теребовлі та прилеглих населених пунктів тоді, коли є повідомлення, а вільних нарядів нема, або поліцейські відділу вчасно не встигають зреагувати на отриману інформацію.

- Рівень злочинності, в порівнянні з попередніми роками, не зріс. Серед найчастіших правопорушень – дрібна побутова, вулична злочинність. Фіксуємо незаконну діяльність, пов’язану з наркотиками, а також незаконне видобування корисних копалин. Зросла кількість дорожньо-транспортних пригод. Серед основних причин їх скоєння – керування у стані сп’яніння та перевищення швидкості.

Триває на території району і боротьба з нелегальними копанками, порубкою лісів, працюють правоохоронці над виявленням зброї та вибухівки.

- В перший місяць після свого призначення я разом з працівниками відділу обстежив місця існування нелегальних копанок. Ми сформували приблизний список. Після цього раз в два тижні проводимо рейди, об’їжджаючи територію.

Сергій Осадця стверджує, що очолив колектив, в якому працюють фахівці своєї справи, люди, які роблять усе можливе, аби рівень злочинності на території Теребовлянщини знизився.

- Я вимагаю від підлеглих дотримуватися особистої дисципліна, виконувати поставленні завдання та персонально відповідати за свою роботу. Кожен працівник поліції повинен поважати людей, з якими доводиться спілкуватися. Це стосується як потерпілих, так і підозрюваних.

Співпрацює начальник Теребовлянського відділу поліції з об’єднаними громадами, які допомагають із виділенням субвенційних коштів.

- Завдяки такій співпраці нам вдалося закупити 3 комп’ютери, паливно-мастильні матеріали. В планах – встановлення камер відеоспостережень в місцях концентрації ДТП та скоєння злочинів. Це допомагатиме швидше розслідувати те чи інше правопорушення.

Відділ укомплектований професійними і молодими кадрами. Люди більше частину проводять на роботі, а тому Сергій Осадця робить усе можливе, аби атмосфера на робочих місцях була сприятливою. Наразі тривають ремонти у приміщеннях, встановлений пандус, обновили автопарк.

Зупинятися на зробленому новий керівник не планує, а хоче забезпечити максимальний комфорт для підлеглих, бо це, впевнений Сергій Осадця, позитивно впливатиме на їхню роботу.

Довідка: Сергій Осадця народився 19 червня 1986 року. За фахом юрист, закінчив Київський національний університет внутрішніх справ та Львівський національний університет імені Івана Франка. В правоохоронних органах з 2005 року. Працював у слідчих підрозділах Нацполіції області. До призначення на нову посаду очолював слідче відділення Тернопільського районного відділення поліції.

Схожі статті