468×60
468×60

Власне житло незабаром отримають дев’ятнадцять родин поліцейських Тернопільщини

З початку  дії спеціальної програми пільгового фінансового лізингу вісім сімей поліцейських Тернопільщини вже отримали житло. На розгляді Державної іпотечної установи (ДІУ) наразі перебуває ще одинадцять пакетів документів на придбання квартир. Зі слів заступника начальника ГУНП в Тернопільській області Олега Ляховича, після розгляду документів у ДІУ власним помешканням буде забезпечено 19 родин тернопільських правоохоронців.

-Для Тернопільщини – це суттєво, – переконує Олег Михайлович, – і наші поліцейські охоче користаються перевагами мотиваційної програми. Станом на жовтень до відділу з питань житлового забезпечення звернулися 433 співробітники поліції області.

Перевага фінансового лізингу у тому, що всі відсотки за кредитом і його частина оплачується державою. Сума компенсації від держави залежить від стажу служби. Наприклад, тим співробітникам, які прослужили понад 15 років, держава компенсує близько третини вартості житла. Претендувати на участь у програмі можуть поліцейські, котрі мають не менше двох років вислуги і якщо до досягнення граничного віку перебування на службі залишилося не менше п’яти років.

Серед тих, хто отримав власне житло на умовах  пільгового фінансового лізингу, – родина Павликів з Тернополя. Обоє – працівники поліції. Віталій – оперативник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Людмила працює в старшим слідчим в слідчому управлінні.

-Шість років  ми проживали у батьків чоловіка,  – розповідає Людмила. – Там народилася наша донечка Марійка. Хоча батьки завжди підтримували нас,  і зараз ми щораз розраховуємо на їхню допомогу, але як кожна молода родина мріяли про власне житло.

Наприкінці 2018 року, коли в поліції тільки заговорили про програму пільгового фінансового лізингу, сім’я Павликів вирішила одразу: для них це реальний шанс отримати свій дах над головою. І ним вони скористалися.

-Ми були серед перших, хто зібрав усі необхідні документи, і подав їх до відділу житлового забезпечення, – пригадує Віталій. – Якщо чесно, то хвилювалися, яким буде рішення, чи вдасться нам реалізувати задумане. Та коли отримали позитивну відповідь, дуже зраділи.

Молода поліцейська родина чи не одразу вселилася у новопридбану квартиру, адже купили  її уже з ремонтом. Нині Людмила та Віталій  роблять затишною свою оселю, докуповують меблі, прикрашають. П’ятирічна Марійка радіє не менше за батьків, адже тепер у неї власна простора кімната, куди можна помістити багато-багато іграшок.

-Програма пільгового фінансового лізингу – це реальний шанс для кожного поліцейського жити у власному помешканні, – переконують Людмила та Віталій. – Сума, яку ми вносимо, сплачуючи вартість нашого помешкання, цілком посильна. Гадаємо, кращих умов на сьогоднішній час годі шукати.

Схожі статті