468×60
468×60

Винуватець ДТП, в якому загинув чоловік і травмувалася слідча, постане перед судом

dtp23

Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого, заподіяли тяжкі та середні тілесні ушкодження двом потерпілим, інкримінують правоохоронці жителю Лановецького району.

25 грудня о 23:37 на лінію “102″ Збаразького відділення поліції надійшло повідомлення про аварію з потерпілими. Під колесами автомобіля MAN на автодорозі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече загинув чоловік.

Свідками даної автопригоди були кермувальник та пасажири з Renault Trafic. На оформлення автопригоди виїжджала слідчо-оперативна група. Під час огляду місця події близько 00:30 трапилася ще одна автопригода.

Чоловік, керуючи автомобілем Mercedes-benz Sprinter, став винуватцем чергової ДТП, в якій одна людина загинула, а двоє отримали травми. Серед потерпілих – старший слідчий Збаразького відділення поліції.

Бус знаходився на автодорозі перед автомобілем MAN. Саме в ньому перебував один з працівників поліції і опитував свідків. Слідча оглядала місце ДТП поруч.

Renault від удару за інерцією почав рухатися вперед, збив поліцейську і врізався у MAN. Після цього Mercedes-benz Sprinter зачепив службове авто марки ВАЗ-2107. В результаті аварії постраждали пасажири буса. Удар Sprinter (а) став летальним для чоловіка 1989 року народження, який сидів у салоні. Ще трьох потерпілих, серед яких неповнолітня дівчинка, доправили до лікарні з забоями та переломами.

Постраждали і правоохоронці. Слідчу бригада швидкої доправила в реанімаційне відділення.

Кермувальника Mercedes-benz Sprinter затримали відповідно до статті 208 КПК та обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Проте 28 грудня цей запобіжний захід змінили на тримання під вартою без визначення розміру застави.

У ході перевірки стало відомо, що водій автомобіля Mercedes-benz Sprinter, виїжджаючи в дорогу, не перевірив технічний стан транспорту та не поміняв колеса. Окрім цього він в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості не обрав безпечну швидкість руху. Він не зауважив на автомобілі, які стояли на дорозі із увімкненими аварійною світловою сигналізацією, габаритними вогнями, ближнім світлом фар та регулювальника.

Затриманий визнав свою вину. Тепер доля кермувальника Mercedes-benz Sprinter(а) у руках суддів.

 

 

Схожі статті