468×60
468×60

2500 гривень пропонував автоінспекторам житель Тернопільщини

dai1За пропозицію неправомірної вигоди відповідатиме 25-річний мешканець Козови. Чоловік, аби уникнути адміністративної відповідальності за керування автівкою напідпитку, пропонував автоінспекторам гроші.

У Тернополі співробітники ДАІ під час нагляду за дорожнім рухом зупинили водія легковика, який порушував Правила дорожнього руху.

Під час перевірки документів міліціонери відчули від чоловіка різкий запах алкоголю.

Водієві запропонували пройти тест на визначення стану сп’яніння із застосуванням алкотестеру «Драгер». Водій погодився, але після того, як побачив результати експрес-тесту, почав все заперечувати.

За керування транспортним засобом у нетверезому стані на чоловіка склали адміністративний протокол за частиною 1 статті 130 Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Наступного ранку, усвідомивши, що трапилося, молодик прийшов до працівників ДАІ «вирішувати» проблему. Горе-водій пропонував автоінспекторам 2500 гривень, аби його не притягували до адмінвідповідальності.

Від грошової винагороди працівники ДАІ відмовилися й негайно викликали співробітників відділу внутрішньої безпеки ДВБ МВС України в області та працівників управління державної служби боротьби з економічною злочинністю для фіксування факту дачі хабара.

Тепер, окрім адміністративної відповідальності, 25-річному чоловікові доведеться понести ще й кримінальну.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди автоінспектору розпочато кримінальне провадження. Дії водія кваліфікують за частиною 3 статті 369 Кримінального Кодексу України – пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі. Триває досудове розслідування.

Схожі статті