468×60
468×60

За службову недбалість працівник комунального підприємства Тернополя постане перед судом

З582cfc71883b00abaacca5fa61514b44астосовуючи спрощену систему закупівель, чоловік визначив економічно невигідного для комунального підприємства Тернопільської обласної ради переможця закупівлі генераторів. Як наслідок – це призвело до втрати бюджетних коштів.

У ході слідства працівники поліції встановили, що фігурант кримінального провадження, відповідальний за організацію та проведення публічних закупівель, уклав економічно невигідний договір у грудні 2022 року при закупівлі генераторів.

Під час проведення тендеру, застосовуючи спрощену систему закупівель, він визначив економічно не вигідного переможця торгів. Таким чином підприємство закупило 12 генераторів на суму 6465350 гривень.

Хоча роздрібна вартість зазначених генераторів у інших суб’єктів господарювання становила 4759498 гривень.

Чоловік заподіяв матеріальну шкоду бюджету на 1 705 851 гривень. Йому слідчі поліції оголосили підозру відповідно до ч. 2 ст. 367 (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам)Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Зібравши достатньо доказів, кримінальне провадження слідчі поліції скерували до суду.

Схожі статті

Залишити коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *