468×60
468×60

Поліцейські Тернополя нагадують, як вберегти мобілку від крадіжки

8bd7db3fim564da6a058382fd085d8d2t8fn5vfoqbaquj6_imageТри факти крадіжок мобільних телефонів за добу зареєстрували поліцейські Тернопільщини. Усі правопорушення трапилися у громадських місцях. Одна з причин цих злочинів – неуважність та безпечність власників гаджетів.

Крадіжку, вчинену у великих розмірах в умовах воєнного стану, інкримінують слідчі поліції жителю Закарпатської області. Чоловік, перебуваючи в одному із магазинів-кафетеріїв Тернополя, зі столика викрав дорогий мобільний телефон.
Потерпілий звернувся до поліції. Проведеними оперативно-розшуковими заходами, правоохоронці розшукали зловмисника. Його затримали. Вирішується питання про оголошення фігуранту підозри та обрання запобіжного заходу.

Спокусився на чужий гаджет і раніше судимий тернополянин. Він викрав телефон, який власниця залишила на прилавку та на кілька хвилин відвернулася. Зловмисника розшукали працівники кримінальної поліції.

Втратила телефон і мешканка Кременецького району. Вона його поставила біля банкомата, коли знімала кошти, а вже через пару хвилин засіб зв’язку пропав. Поліцейські встановили, що його привласнила раніше судима місцева жителька.

За усіма фактами працівники поліції розпочали кримінальні провадження відповідно до частини 4 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадують про правила, які допоможуть вберегти мобільний телефон:
- не кладіть мобільний телефон у зовнішні кишені одягу;
- не давайте його у руки незнайомцям;
- у громадському транспорті звертайте увагу на осіб, які знаходяться поряд;
- пильно стежте за своїми речами;
- не залишайте гаджети без нагляду або у малознайомих людей;
- не залишайте мобільний у салоні автомобіля;
- батьки – пояснюйте дітям, що мобільний телефон – не іграшка, тому хвалитись ним чи гратися на вулиці не можна.

Якщо у вас викрали телефон, не зволікайте та негайно звертайтесь за допомогою до правоохоронців або на спецлінію “102″, адже піймати злочинця по «гарячих слідах» набагато легше, ніж через деякий час.

 

Схожі статті

Залишити коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *