468×60
468×60

За зберігання зброї та набоїв – кримінальна відповідальність

zbroyaНезаконне зберігання зброї, набоїв, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законом передбачено кримінальну відповідальність. Хтось це розуміє й добровільно здає небезпечні предмети, а хтось продовжує переховувати їх у власних помешкання, сподіваючись уникнути відповідальності.

82 набоя калібру 7,62 мм добровільно видав поліцейським бережанщини тернополянин. За словами чоловіка, він їх знайшов в обласному центрі. Знахідку в громадянина вилучили й направили в НДЕКЦ для проведення експертизи. Версію про походження набоїв поліцейські перевіряють.

Не таким свідомим виявився уродженець Вінницької області, який уже тривалий час проживає на Шумщині. Односельчани кажуть, що відколи він у них поселився, почастішали крадіжки. На привласненні чужого не раз ловили нового сусіда. За свої діяння чоловік вже був судимий.

Коли селом знову прокотилася серія крадіжок, поліцейські запідозрили у їх скоєнні приїжджого. Провели санкціонований обшук за місцем проживання. Краденого не виявили, натомість знайшли 7 набоїв калібру 5,45 мм. Набої поліцейські вилучили та відправили на експертизу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 ККУ – носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Схожі статті