468×60
468×60

Міграційники розповіли про особливості оформлення паспорта неповнолітнім

460559507_833030462338339_1240131094232001343_nКожен віковий період, який проживає маленька людина, має свої визначальні особливості. За аналогією, із досягненням певного віку, дещо змінюється порядок оформлення основних документів, які посвідчують особу та підтверджують громадянство України – ID-картки та закордонного паспорта. Зміни, зокрема, стосуються розширення можливостей неповнолітньої особи відповідно до віку.
Від 0
Паспорт громадянина для виїзду за кордон можна оформити дитині від народження. Це є правом батьків, але не обов’язком. Заяву на оформлення документа подає один із батьків чи законних представників дитини.
12 років
У цьому віці при оформленні закордонного паспорта у школярів вже сканують відбитки пальців рук, відтак, при отриманні готового документа присутність дитини обов’язкова, адже здійснюється процедура верифікації (перевірки) тотожності відбитків.
14 років
Починаючи з цього віку законодавець наділяє неповнолітніх частковою дієздатність, що знайшло своє відображення і в порядку оформленні документів. Обов’язком кожного 14-річного українця є оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки. Також у цьому віці юнаки й дівчата уже мають право підпису, відтак, при оформленні закордонного паспорта, здійснюється відцифрування їхнього особистого підпису.
16 років
Неповнолітня особа, яка досягла 16-го віку, може особисто звернутись до підрозділу міграційної служби щодо видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон та власноруч подати відповідну заяву.

Схожі статті

Залишити коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *