468×60
468×60

Завдяки СБУ до трьох років тюрми засудили тернополянина, який заперечував збройну агресію росії

001 вирокВідповідно до матеріалів Служби безпеки до реального терміну ув’язнення засудили тернополянина, який провадив антиукраїнську пропагандистську  діяльність у мережі Інтернет.

Оперативники спецслужби встановили, що місцевий прихильник ініціатив колаборанта Стремоусова після початку повномасштабного військового вторгнення росіян використовував власний профіль у популярній соціальній мережі для заперечення факту збройної агресії російської федерації проти України.

Зокрема, він поширював зрежисоване кремлівськими пропагандистами відео, на якому нібито евакуйовані росіянами жителі Маріуполя звинувачують українських захисників у обстрілах мирного населення та дякують окупантам за їхнє «звільнення» з охопленого вуличними боями міста.

Також СБУ встановила, що в минулому засуджений проголошував себе «народним мером Тернополя» під час участі у заходах сумнозвісного лідера фейкового «народовладдя» Анатолія Балахніна.

На підставі зібраних оперативниками СБУ доказів суд першої інстанції визнав  інтернет-агітатора винним у порушенні ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. За розповсюдження кремлівської пропаганди у соціальних мережах йому призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Заходи із викриття та документування протиправної діяльності засудженого здійснювали оперативники УСБУ та слідчі Тернопільського РУ поліції ГУ НП України в Тернопільській області за процесуального керівництва  Тернопільської окружної прокуратури.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю
УСБУ в Тернопільській області

Схожі статті