468×60
468×60

Слідчі СБУ повідомили про підозру у державній зраді та колабораціонізмі командиру взводу бойовиків терористичної організації «днр»

Слідчі Тернопільського управління СБУ встановили, що 45-річний житель м. Новоградівка Донецької області у березні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога та вступив до лав незаконного збройного воєнізованого формування «113 стрелковый полк мобилизационного резерва днр».

Зрадник на позивний «Павук» обійняв посаду «командира взводу» бойовиків, які у складі підрозділів російських окупаційних військ організовували роботу ворожих блокпостів на тимчасово окупованих територіях Херсонської області.

Крім того, колаборант особисто здійснював пошук і затримання проукраїнських жителів сіл Скадовського району Херсонщини, а також брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України.

Наразі бойовик переховується від правосуддя на тимчасово не підконтрольній українській владі території. Йому заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч.7 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Викриття та документування протиправної діяльності зрадника здійснювали співробітники Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю
УСБУ в Тернопільській області

Схожі статті