468×60
468×60

Пішоходи зобов’язані дотримуватись правил дорожнього руху на рівні з іншими його учасниками

Контроль за безпекою на дорозі посилили співробітники управління патрульної поліції. За нехтування правилами дорожнього руху притягують до відповідальності не лише водіїв, а й пішоходів, за участю котрих останнім часом почастішала кількість дорожньо-транспортних пригод.

«Пішоходи зобов’язані дотримуватися правил дорожнього руху на рівні з іншими його учасниками. Переходити дорогу лише в межах пішохідних переходів. Використовувати світлоповертальні елементи на одязі вночі й в умовах недостатньої видимості», – розповідає інспектор пресслужби управління патрульної поліції в Тернопільській області Катерина Метельська.

Те, що дорога – це не ігровий майданчик для дітей та несе небезпеку, батькам варто змалечку пояснювати малечі. На власному прикладі показувати, як правильно переходити дорогу.

Непоодинокі випадки, коли пішоходи, бажаючи зекономити час, переходять проїзну частину в невстановленому місці або на червоне світло, або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються. Нехтуючи правилами, люди не тільки наражають себе на небезпеку, а й створюють аварійні ситуації. За подібні порушення пішоходів можуть покарати штрафом у розмірі 255 гривень.

Пам’ятайте – безпека на дорозі залежить від кожного з нас. Тому будьте толерантними, правосвідомими та дотримуйтесь правил дорожнього руху.

Схожі статті