468×60
468×60

29 жовтня свій 70-річний ювілей святкуватиме Управління поліції охорони

З плином часу змінювалася не тільки назва підрозділу, а і технічне оснащення. Правоохоронці пересіли з коней на спецавтомобілі. Гвинтівки і рушниці поступилися місцем сучасній зброї. Проте й сьогодні, як і колись, охорона має єдине призначення – берегти, захищати спокій та майно своїх співвітчизників.

Полія охорони – структурний підрозділ Національної поліції України, що надає послуги з охорони об’єктів всіх форм власності, а також квартир та інших місць зберігання особистого майна громадян.

Сьогодні Управління поліції охорони в Тернопільській області – це надійна охоронна структура у збереженні державного та колективного майна.

Співробітники поліції охорони діють за єдиною відпрацьованою системою, яка дає змогу забезпечити належний рівень безпеки об’єктів, що охороняються.

70 років Поліція охорони працює задля забезпечення спокійного, безпечного та комфортного проживання наших жителів, захисту та збереження їхнього майна, а також зниження рівня злочинності, боротьби з порушниками громадського порядку. Оперативність реагування на тривожні сигнали, надійність захисту охоронюваних об’єктів викликають у громадян довіру до служби.

Поліція охорони Тернопільщини пройшла безліч етапів свого розвитку, кожен з яких відрізнявся нововведеннями та професійними досягненнями. Сьогодні це спеціалізована і потужна структура, оснащена сучасними технічними засобами і комп’ютерними технологіями. Працівники Поліції охорони професійно виконують свої службові обов’язки, сумлінно ставляться до справи, запобігають злочинам і затримують зловмисників, вуличних хуліганів, наркоманів, грабіжників, беруть участь в загально-поліцейських заходах по охороні громадського порядку. Вулиці Тернопільщини патрулюють 13 груп затримання, під охороною знаходиться 9229 об’єктів різних форм власності, з яких 4430 квартир.

Оперативність реагування на тривожні сигнали, надійність захисту охоронюваних об’єктів викликають у громадян довіру до служби.

“Така діяльність підрозділу була б неможливою без найціннішого, що є в службі, – це люди. Поліцейський і охоронник, інженер і електрик, водій і інспектор – саме ці працівники вносять свій значний внесок в процвітання Управління поліції охорони Тернопілля. Кожного співробітника ми поважаємо та цінуємо за особистий професійний вклад у розвиток нашої структури. Кожен працівник цілеспрямовано та відповідально ставиться до виконання своїх обов’язків”, – зазначає начальник Управління поліції охорони в Тернопільській області Олег Іващенко.

Олег Іващенко розпочав свою професійну діяльність з серпня 1995 року, вступивши на службу міліціонером роти міліції ВДСО м. Києва. Вже через два роки він став командиром взводу батальйону міліції ВДСО м. Києва Жовтневського району. Працював старшим інспектором чергової частини, інспектором штабу, був начальником пункту централізованого спостереження відділу технічної служби, начальником відділу технічної служби УДСО в Київській області.

З квітня 2013 року став начальником відділу ДСО при УМВС України в Тернопільській області. Олег Олексійович робить усе можливе, щоб Управління поліції охорони Тернопільщини було одним з найкращих в Україні – оновлено автомобілі, удосконалено пульт централізованого спостереження новітніми технологіями, втілено в практичну діяльність системи повідомлень та тривожних сповіщень «Місто», «Віалон», «Мост», «Кронос», модернізовано радіозв’язок, оновлено комп’ютерною технікою всі відповідні робочі місця, зроблено ремонт адміністративних приміщень.

Велика увага приділяється спорту, адже фізична підготовка є обов’язковим чинником для працівників управління, і, як результат, – призові місця у змаганнях з волейболу, футболу, легкої та важкої атлетики, гирьового спорту.

«Завжди усміхнений, виважений, професіонал своєї справи», – так відгукуються колеги про Петра Сеньківа. 52 роки, займаючи посаду електромонтера охоронно-пожежної сигналізації, Петро Йосипович є гідним прикладом любові до обраної професії.

«Я просто люблю, те що роблю. Моя робота творча і одночасно вимагає чіткого дотримання інструкції. Творча, бо широке поле діяльності. Точна, бо при установці дрібних деталей не маєш права на помилку».

43 роки тому на посаду електромонтера прийшов Володимир Чорномаз. Сьогодні він начальник воєнізованої охорони.

«Справедливий і надзвичайно добрий, вміє увійти в положення кожного свого підлеглого, завжди в доброму гуморі, з посмішкою на обличчі» – розповідають про нього всі співробітники.

Улюбленій роботі віддав 39 найкращих років і Ярослав Дзьоник. Розпочинав стрілком команди воєнізованої охорони Чортківського відділу позавідомчої охорони, був командиром взводу, а згодом став і начальником Чортківського відділу ВДСО. Не залишив роботу і після того, як вийшов на пенсію. Сьогодні Ярослав Дзьоник – заступник начальника УПО Тернопільської області.

Від сержанта до полковника дослужився за 34 роки й Юрій Столярик. Працюючи на різних посадах та зростаючи професійно продовжує ділитися своїм життєвим та професійним досвідом з молодими працівниками.

Начальник головного пункту централізованого спостереження Центру технічної охорони Управління поліції охорони Олег Шкоропад понад 32 роки свого життя віддав улюбленій роботі. Свій професіоналізм вдосконалював на різних посадах.

Життєрадісна, впевнена у собі, цілеспрямована, тактовна та лаконічна,- цим якостям відповідає керівник відділу фінансового забезпечення та бухгалтерського облікут Тамара Якобчук. На службі в УПО вона уже 28 років.

Свій професійний шлях 28 років тому розпочав й Іван Василечко. Іван Володимирович – взірець для кожного поліцейського, приклад високого професіоналізму та людяності. Наполегливий, завжди тактовний, у складній обстановці швидко і грамотно приймає правильні, обгрунтовані рішення, має організаторські здібності.

Усі працівники поліції охорони професійно відпрацьовують кожен виклик і звернення громадян. Добросовісне ставлення правоохоронців до своїх обов’язків дає змогу затримувати правопорушників за “гарячими слідами” і результативно працювати на благо суспільства.

Схожі статті