468×60
468×60

Шахраї зламують соцмережі та виманюють гроші у друзів!

Social Media Logotype BackgroundЗахистити соцмережі складними паролями, встановити подвійну аутентифікацію, не приймати в друзі сумнівних осіб та не переходити за підозрілими посиланнями – це лише частина того, як можна захистити свої соціальні мережі від зламу та шахраїв.

Останнім часом зросла кількість випадків, коли “друзі” з Facebook у приватних повідомленнях просять про допомогу. Як правило, фінансову.

Жертвою шахраїв став житель Чортківщини. Чоловікові написав товариш, розповів про проблеми і попросив позичити на кілька днів гроші. Потерпілий повірив і на вказаний банківський рахунок переказав 3800 гривень.

За деякий час чортківчанин зрозумів, що потрапив на гачок афериста і звернувся за допомогою до поліції. Правоохоронці внесли даний факт в ЄРДР відповідно до ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

Працівники поліції звертаються до усіх користувачів соцмережами бути уважними. Якщо ви отримуєте повідомлення про допомогу, не поспішайте одразу допомагати – зателефонуйте знайомому або спишіться з ним через інші месенджери. Повідомте про ймовірний злам особистої сторінки і заявіть про інцидент кіберполіцейським.

Якщо ж доступ до облікового запису втрачено, то негайно попросіть друзів повідомити адміністрацію Facebook, що вашу сторінку зламали. Для цього:

в шапці сторінки натисніть три крапки й виберіть пункт “Отримати підтримку або поскаржитися на профіль”;
натисніть “Я хочу допомогти”;
натисніть “Мій обліковий запис зламано”.

Схожі статті