468×60
468×60

За матеріалами СБУ перед судом постануть організатори міжрегіонального наркоугруповання

За матеріалами Служби безпеки України передано до суду обвинувальні акти щодо організаторів міжрегіонального наркоугруповання.

Його учасники, мешканці Дрогобича та Тернополя, з лютого по травень 2021 року налагодили масштабну схему підпільного виготовлення та збуту у Тернопільській та Львівській областях психотропів.

Нагадаємо, що розпочали спільну «справу» наркоділки наприкінці 2020 року із налагодження систематичного придбання прекурсорів для виготовлення амфетаміну. А вже з лютого 2021 запустили і власне «виробництво». Для «технологічних потреб» використовували 3 установки для охолодження готового «розчину» у Дрогобичі та одну у Тернополі.

Під час обшуків за місцями мешкання ділків правоохоронці вилучили:
• близько 1,6 кг прекурсорів;
• понад 600 г наркотичних та психотропних речовин;
• лабораторне обладнання для виготовлення амфетаміну.

Зловмисники обвинувачуються у порушенні ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення,
пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту); 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), 313 (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) та ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Окрім того, тернополянину інкримінується незаконне придбання та зберігання бойових припасів до вогнепальної зброї, ч.1 ст. 263
Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття та припинення протиправної діяльності здійснювалися Управлінням СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю
УСБУ в Тернопільській області

Схожі статті