468×60
468×60

Пильність сусідів допомогла розшуківцям Тернопільщини оперативно затримати підозрювану у крадіжці

28 тисяч гривень винесли з помешкання пенсіонерки невідомі жінки. Потерпіла навіть не здогадувалася про злочин, але  сусіди, побачивши групу невідомих осіб, які виходять з будинку, повідомили її сина та викликали поліцію.

За словами начальника сектору кримінальної поліції відділення поліції №2 (м. Бучач) Івана Стойківа, четверо невідомих жінок разом з двома малолітніми дітьми та водієм їздили селом Монастириської територіальної громади під приводом купівлі-продажу товарів. Зайшовши в один з будинків, побачили пенсіонерку. Вони розповіли, що дитині погано і попросили про допомогу. Господиня навіть не помітила, що одна із гостей зайшла в сусідню кімнату. Незнайомки витягнули з сховку усі заощадження. Зникнення грошей виявив син потерпілої й лише після того, як сусіди викликали поліцію та його.

Очевидці змогли описати осіб і вказали марку автомобіля та запам’ятали частину номера. Про невідомих розшуківці Бучаччини попередили колег із сусідніх районів.

Піймали підозрюваних в Тернополі. Усі вони жителі Дніпропетровської області. Одну з жінок затримали відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Їй інкримінують ч.3 ст.185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Доля її спільниць вирішується. Триває слідство.

Схожі статті