468×60
468×60

Поліцейські Тернопільщини радять краянам не залишати без нагляду свої велосипеди

velo-kradizkaДва повідомлення про крадіжки велосипедів надійшло минулої доби до співробітників Тернопільського районного управління поліції.

Поліцейські розшукують злодіїв та звертаються до громадян із проханням подбати про безпеку своїх двоколісних транспортних засобів.

Як встановили оперативники, обоє потерпілих, жителі міста Тернополя, залишили свої велосипеди на ніч на сходових клітках у під’їзді. Транспортні засоби не були пристебнуті тросами. Вже зранку власники виявили їх зникнення. Один заявник збитки оцінив майже у сім тисяч гривень, інший – у п’ять тисяч.

За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України – крадіжка. Тривають оперативні заходи для розкриття злочинів.

За словами начальника сектору кримінальної поліції Тернопільського районного управління поліції Володимира Довгополого, крадіжки велосипедів, як правило – сезонний злочин.
«З настанням теплої пори люди частіше пересідають на велосипеди. Проте не завжди дбають про їх безпечне зберігання, – зазначає оперативник. – Найчастіше двоколісники крадуть вночі з під’їздів багатоповерхівок, а також з-під торгових центрів».

Аби вберегти свій транспортний засіб від крадіжки, поліцейські радять не залишати його без належного нагляду. Найнадійніше зберігати велосипед у квартирі, будинку чи в гаражі. Використовуйте надійні велозамки та намагайтеся паркувати свій транспортирний засіб лише у спеціально відведених для цього місцях.

У випадку, якщо ви стали жертвою велозлодія, не зволікайте, телефонуйте за номером 102.

Схожі статті