468×60
468×60

За вихідні поліцейські склали 34 адмінпротоколи та винесли 66 постанов за порушення правил карантину в області

В зв’язку з ростом захворюваності на COVID-19, у вихідні поліцейські посилили контроль за дотриманням обмежувальних заходів суб’єктами господарювання  на території краю.  Рейдові групи перевіряли роботу закладів торгівлі, харчування, дозвілля та перевізників.

За результати відпрацювання в області складено 34 протоколи за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Значну кількість недотримання карантинних вимог поліцейські виявили в закладах торгівлі: були відсутні маркування для перебування в черзі клієнтів, а також продавці обслуговували відвідувачів, котрі перебували без масок. Протоколи також склали на водіїв громадського транспорту, котрі перевозили понад норму пасажирів. Порушення карантину рейдові групи зафіксували в роботі закладів громадського харчування. Найбільш поширене: перебування більшої кількості відвідувачів, ніж це дозволено.

Упродовж вихідних поліцейські винесли 66 адмінпостанов щодо осіб, котрі перебували у громадських місцях та транспорті без респіраторів або захисних масок. На порушників накладено  штраф від 170 до 255 гривень.

Посилені рейдові групи працювали також в обласному центрі,  адже саме сюди на вихідні з’їжджається чимало людей. Перед відпрацюванням керівники підрозділу превентивної діяльності Тернопільського районного управління поліції провели інструктаж правоохоронцям, акцентували увагу на важливості роз’яснювальної роботи серед населення щодо дотримання встановлених обмежень.

Поліцейські спільно з працівниками Держпродспоживслужби перевірили 64 суб’єкти господарювання. Зафіксовано три порушення в роботі дитячих кімнат, п’ять – в закладах громадського харчування та два – в розважальних закладах. За вихідні у Тернополі винесено 37 адмінпостанов за недотримання маскового режиму.

Схожі статті