468×60
468×60

Мешканець Шумщини, купуючи трактор через інтернет, потрапив у шахрайську пастку

shahraystvaКупляв трактор через інтернет, а залишився і без техніки, і без грошей житель одного із сіл Шумського району. Поліцейські вживають заходів щодо розкриття злочину та вкотре застерігають людей проявляти пильність  при купівлі-продажу товару онлайн.

Зі слів потерпілого, оголошення про продаж сільськогосподарської техніки він знайшов в інтернеті на одному з сайтів. Зідзвонився з власником, обговорили усі умови оборудки. Для переконливості продавець скинув копії своїх документів: паспорт, свідоцтво приватного підприємця, ідентифікаційний код.  Шумчанин повірив незнайомцю і перекинув на його рахунок 27 тисяч гривень. Після оплати продавець перестав виходити на зв’язок, а потерпілий звернувся за допомогою до правоохоронців.

Поліцейські за даним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.
Щоб вберегтися від подібної афери, поліцейські радять перевіряти усю інформацію про продавця і не довіряти невідомим на слово.

Читайте відгуки, просіть фото товару, а головне – не оплачуйте наперед кошти. Здійснюйте оплату по факту отримання товару, пересвідчившись у його наявності. Краще поїхати до продавця, забрати товар і розрахуватися з ним на місці, ніж втратити гроші  і залишитися ні з чим.

Схожі статті