468×60
468×60

Поліцейські, нацгвардійці та судові охоронці навчалися діяти злагоджено під час конвоювання затриманих

Основна мета спільного навчання – виробити алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій під час утримання, охорони та конвоювання затриманих та взятих під варту осіб. Тренування проходило на базі Тернопільського міськрайонного суду.

Участь у заняттях взяли підрозділи конвойної служби поліції області, військовослужбовці Нацгвардії, працівники територіального управління Служби судової охорони.

За словами старшого інспектора конвойної служби управління превентивної діяльності ГУНП Романа Юника, задіяні до навчання служби моделювали різні ситуації, які можуть виникнути під час утримання та конвоювання осіб до судових установ.

- Ми не можемо передбачити усіх нюансів, які можуть статися під час несення служби. Проте такі спільні навчання допомагають виробити чіткість дій та відпрацювати практичні навики задля запобігання надзвичайним подіям під час конвоювання підсудних, – розповідає Роман Юник.

Поліцейські, нацгвардійці, судові охоронці обмінювалися досвідом та навчалися діяти злагоджено. Увесь процес відбувався в умовах максимально наближених до реальних.

В ході навчань підрозділи продемонстрували готовність ефективно виконувати функції з конвоювання осіб та забезпечення охорони під час судових засідань.

Схожі статті