468×60
468×60

Боротьба з нелегальними АЗС, гральним бізнесом та незаконним обігом деревини на території області – першочергові задання правоохоронців

Саме ці напрямки мають стати пріоритетними в роботі правоохоронців найближчим часом. Про це йшлося в понеділок, 13 січня, на аудіоселекторній нараді, яка відбулася в Головному управлінні Нацполіції області.  Участь в її роботі взяли начальник Нацполіції краю Олександр Богомол, перший заступник прокурора області Микола Голомша, керівники управління стратегічних розслідувань, територіальних підрозділів поліції та місцевих прокуратур.

Недопущення функціонування нелегальних гральних закладів на території області – на цьому наголосили очільники правоохоронних відомств краю підлеглим. В ході відпрацювання співробітники поліції припинили роботу 177 об’єктів, які займалися гральним бізнесом. Правоохоронці вилучили системні блоки, монітори та інше обладнання для ведення азартних ігор.

Така робота має мати системний характер. Олександр Богомол та Микола Голомша доручили правоохоронцям ретельно відстежувати ситуацію на місцях та реагувати на  всі спроби організаторів незаконного бізнесу відновити свою діяльність. Зокрема, встановити власників закритих на момент перевірки гральних закладів, вилучити у них обладнання для ведення азартних ігор.

Ліквідація тіньових схем торгівлі пальним – ще один пріоритетний напрямок  роботи, над яким посилено працюють правоохоронці. За результатами проведених заходів силовики виявили та припинили діяльність 46 нелегальних об’єктів, які розташовані  на території області.

Співробітники Державної фіскальної служби спільно з управлінням стратегічних розслідувань області викрили незаконну реалізацію пального на трьох об’єктах. За результатами  перевірок на порушників склали адміністративні протоколи за частиною 1 статті 164 КУпАП – порушення порядку провадження господарської діяльності.

Незаконні автозаправки функціонували у Гусятинському районі, райцентрах Кременець та Чортків. З незаконного обігу вилучили 15,6 тонн дизельного палива на суму 474,6 тис.грн. та 3,5 тонни газу на суму 104 тис.грн., а також обладнання на суму понад 700 тис.грн.

Говорили на нараді і про незаконний обіг деревини. Очільники правоохоронних відомств краю доручили посилити контроль за незаконним обігом деревини в області та напрацювати конкретні кроки для розв’язання цієї проблеми.

Для ефективної діяльності за кожним напрямком роботи створено робочі групи, до яких увійшли представники керівництва ГУНП, правоохоронних та контролюючих органів області.

Правоохоронці звертаються до краян: якщо вам відомо про  функціонування нелегальних АЗС, гральних закладів та факти незаконної вирубки та продажу деревини, звертайтесь до найближчих відділів та відділень поліції або на лінію “102″.

Схожі статті