468×60
468×60

Тернополянин перерахував шахраям тисячу гривень, аби «відкупити» знайомого від поліції

bankДумав, що допомагає знайомому уникнути кримінальної відповідальності, а натомість потрапив у шахрайську пастку 32-річний житель Тернополя. У нього зловмисники виманили 1000 гривень.

За словами потерпілого, до нього на мобільний зателефонував чоловік, голос якого був дуже схожий на його знайомого. Співрозмовник розповів, що потрапив у біду – перебуває в поліції і йому терміново потрібні гроші. Тернополянин повірив псведознайомому і  поспішив перерахувати 1000 гривень на вказаний зловмисником рахунок.

Що став жертвою аферистів, потерпілий зрозумів після того, як зв’язався зі знайомим, якому начебто допомагав.   За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство.

Працівники поліції вкотре застерігають краян – не довіряти незнайомцям і ретельно перевіряти будь-яку інформацію, за яку вимагають кошти. Обов’язково передзвоніть людині, котра нібито потрапила у біду. Якщо телефон відключений, постарайтеся зв’язатися з колегами, друзями і родичами для уточнення інформації.

Розкажіть про такий вид шахрайства своїм родичам, особливо старшого віку, які проживають самотньо. Застережіть їх в жодному разі не передавати гроші незнайомим людям.

Схожі статті