468×60
468×60

Поліція Тернопільщини працювала під час виборів так, щоб вони пройшли чесно

Аби подякувати правоохоронцям за роботу під час дострокових парламентських виборів до Головного управління Національної поліції Тернопільщини прибув радник міністра МВС Михайло Апостол.

- Зробити все, аби вибори пройшли чесно та прозоро, – поліції Тернопільщини вдалося. Я стежив і за тим, як реагували правоохоронці на повідомлення про  порушення під час передвиборчої компанії, якими були їхні дії під час виборів. З впевненістю хочу сказати, що діяли  поліцейські професійно, в рамках повноважень.

Передвиборча кампанія і виборчий процес в області загалом пройшли спокійно. Цьому передувала клопітка щодення робота поліцейських. Превентивна діяльність, постійний моніторинг інформації про можливі порушення, що надходили від громадян, громадських активістів, виборчих штабів, тісна співпраця з громадянською мережею «Опора» та іншими  громадськими організаціями  дали змогу мінімізувати кількість порушень виборчого законодавства у передвиборчий період та в день голосування.

На час проведення виборів поліція Тернопільщини посилено несла службу, забезпечуючи охорону публічного порядку. На виборчих дільницях від моменту отримання бюлетенів і до часу, поки виборча документація не була передана до виборчих округів службу несли понад 1200 поліцейських і курсантів вищих навчальних закладів МВС. А загалом до забезпечення правопорядку було залучено понад 2670 осіб. Допомагали правоохоронцям і військовослужбовці військової частини Національної гвардії, що дислокується в Тернополі, і місцеві рятувальники. Про роботу поліцейських схвально відгукувалися співробітники виборчих дільниць.

-Щиро вдячна поліцейським за те, що сумлінно виконували свої обов’язки, завжди відгукувалися, якщо було потрібна їхня допомога чи то працівникам дільниці, чи виборцям, – розповіла  голова комісії виборчої дільниці №611111 Марія Прохира.
Принцип «поліція – поза політикою» був головним у роботі правоохоронців. Як зазначає радник міністра МВС Михайло Апостол, правоохоронці працювали виключно, аби вибори відбулися чесно і демократично.

- Хочу запевнити, що поліція Тернопільщини працювала задля людей, задля їхньої безпеки під час виборів, задля того, аби кожен краянин, міг спокійно віддати свій голос за ту політичну партію чи того мажоритарного кандидата, якого він підтримував.

Схожі статті