468×60
468×60

Торгівля людьми не визнає державних кордонів

torgivlya_lyudy1-800x445Щороку тисячі чоловіків, жінок і дітей потрапляють до рук торговців людьми як у себе вдома, так і за кордоном. Саме ця галузь кримінального бізнесу розвивається найбільш стрімкими темпами в світі.

30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. За даними Міжнародної організації праці, 21 мільйон людей у всьому світі є жертвами примусової праці.

Прагнучи достойно заробляти, українці нерідко стають жертвами торговців людьми, часто надовго потрапляють у трудове рабство.

За словами Олександра Буняка, начальника відділу боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми ГУНП в Тернопільській області, у 2018 році оперативники його підрозділу задокументували сім фактів торгівлі людьми. Впродовж тривалого часу дві групи займалися відправкою громадян на роботу до Об’єднаних Арабських Еміратів, Туреччини та Польщі. У 2019 працівники поліції прикрили групу, яка вербувала людей для роботи у Польщі. Їхня справа передана уже до суду.

Ще дві групи, які “працевлаштовують” людей в Італії та ОАЕ, в процесі реалізації.

- Всі люди, які потрапили в сексуальне рабство чи в трудову експлуатацію, нами направляються до однієї з міжнародних організацій, де їм надається матеріальна, юридична та психологічна допомога. Тернопільська обласна державна адміністрація надає жертвам торгівлі фінансову допомогу та гуманітарні пакети.

Правоохоронці наголошують, що ніколи не варто одразу довіряти незнайомцям, тим більше тоді, коли вони обіцяють мало не «золоті гори». Якщо пропонують аж занадто привабливі умови праці та високу зарплатню, дуже ретельно перевіряйте інформацію: не спокушайтесь одразу на таку пропозицію, адже саме за нею й приховується трудове рабство, яке в реальності не має нічого спільно з пропонованими вигодами.

Схожі статті