468×60
468×60

Поліцейські задокументували сім повідомлень про ймовірні порушення виборчого законодавства після закриття виборчих дільниць

Представники громадських організацій, соціологи, керівники штабів, кандидати у народні депутати до Верховної Ради України обговорили, як голосувала Тернопільщина під час дострокових парламентських виборів.  Результати свого напрямку роботи озвучили поліцейські.

- У день голосування поліцейські Тернопільщини зареєстрували 36 повідомлень про ймовірні правопорушення, – повідомив начальник відділу комунікації в ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета. – Найбільша кількість порушень стосувалася незаконної агітації – 10 випадків. Надходили  повідомлення про видачу бюлетеня без пред’явлення документа, відсутність виборця у списках для голосування, дрібне хуліганство, фотографування бюлетеня та інші.  На даний час складено три адміністративні протоколи, зокрема за статтями 173 КУпАП – дрібне хуліганство, 183 КУпАП – завідомо неправдивий виклик спеціальних служб та 186 КУпАП – самоуправство.

Вже після закриття виборчих дільниць до правоохоронців Тернопільщини надійшло сім повідомлень про ймовірні правопорушення виборчого законодавства.

До чергової частини Збаразького відділення поліції надійшло повідомлення від довіреної особи одного з кандидатів у народні депутати України про те, що в приміщенні вбиральні ОВК №164, що в м. Збаражі виявлено факт порушення виборчого законодавства, а саме складання уточненого протоколу про результати виборів головою однією з дільничних виборчих комісій. Вказаний факт зафіксовано відеокамерою спостерігачів.

Опитані голова секретар та член дільничної виборчої комісії  пояснили, що вносили в протокол ДВК зазначені членами ОВК зміни (виправлення), зроблені простим олівцем, для подальшого повернення на свою дільницю та підписання усіма членами ДВК виправленого бланку протоколу. Відомості за даним фактом внесено до єдиного обліку.  Загалом поліцейські задокументували чотири порушення пов’язані  зі складанням уточнених протоколів: три у  Збаразькому районі та один у Кременецькому.

Порушення у складанні протоколу правоохоронці зафіксували у Теребовлі.  До поліцейських звернувся спостерігач від громадянської мережі “ОПОРА” про те, що в приміщенні ОВК №166 член однієї  виборчої дільничної комісії переписує уточнені протоколи. Заявник надав відеозапис. Поліцейські проводять перевірку.

Усі зафіксовані правопорушення, на переконання правоохоронців, не мали масового характеру та на хід і результати виборів не вплинули.

Схожі статті